Kirurginen maailma on teknistymisen murroksessa

Robotiikka lisääntyy ja kirurgia siirtyy entistä enemmän tutkimusmatkailijaluonteisesta kirurgiasta kohti näkevää ja
ennalta tietävää kirurgiaa.

Tulevaisuus nykypäivään

Edistyneet kirurgiset teknologiat ja uudet hoitomuodot antavat uuden elämän.

Älykkäät ideat tuotteiksi

Toteutetaan ennalta tietäviä ja erittäin tarkasti ohjaavia kirurgisia tuotteita.

Huippuosaajat yhteen

Kirurgian, teknologioiden ja tutkimuksen edelläkävijät yhteisen pöydän äärelle.

Mahdollistamme edistyksellisten kirurgisten teknologioiden
tutkimisen, kliinisen testaamisen ja tuotteistamisen.

 

1/1

Tausta

Head Instruments Oy on vuonna 2016 perustettu kirurgisten teknologioiden kehittäjä. Yritys on syntynyt unelmista, kokemuksesta, ammattitaidosta ja halusta edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä.

Head MDM (Movement Disorder Montitor) on digitaalinen ja reaaliaikainen mittari, jolla voidaan ­täsmällisesti ­­­analysoida liikehäiriöiden suuruutta ja erilaisten hoitomenetelmien vaikuttavuutta oireisiin. Yleisimmin liikehäiriö on Parkinsonin taudin aiheuttama. Muita syitä liikehäiriöille voivat olla mm. dystonia, erilaiset vapinasairaudet, Touretten syndrooma, synnynnäinen CP-vamma tai MS-tauti. Pelkästään Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka kärsivät hankalasta liikehäiriösairaudesta.


Head MDM:n avulla hoitavat lääkärit ja potilas voivat seurata tilannetta tarkasti ja verrata valitun hoidon tehokkuutta. Menetelmän avulla hoidon hienosäätö helpottuu merkittävästi ja potilaat saavuttavat parhaimman hoitotasapainon nopeammin.
 

Liikehäiriömittarin sisäänrakennetun arkistointiominaisuuksien avulla tiedot säilyvät vertailukelpoisina, mikä nopeuttaa hoitoprosessia ja vähentää tarpeettomia hoitokäyntejä.

Mittari on myös tarkoitus liittää langattomasti syväaivostimulaatiolaitteistoon, jolloin mittari voi automaattisesti säätää aivojen tahdistusta havaittujen oireiden perusteella.

 
 

Uutiset

Oululainen start up -yritys Head Instruments Oy on kirurgisten teknologioiden edelläkävijä ja uranuurtaja. Haemme nyt yritykseemme

TOIMITUSJOHTAJAA
 

Tehtävänäsi on vastata myyntikanavien rakentamisesta ja tuotekehitysprojektien läpiviemisestä. Kokemus lääketieteellisestä teknologiasta katsotaan eduksi.

 

Hakijalta toivomme teknistä taustaa ja kokemusta tuloksellisesta myyntityöstä. Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja kommunikoit sujuvasti myös ainakin englanniksi. 
 

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vastuullisen tehtävän kasvavassa yrityksessämme, tulevaisuuden alan kentällä.

Head Instruments Oy kehittää kirurgista teknologiaa yhteistyössä eri tieteenalojen kanssa. Mahdollistamme sairaalaympäristön ideoiden tieteellisen tutkimisen, konseptien kliinisen testaamisen, pilotoinnin sekä palveluiden saattamisen tuotantovaiheeseen. Edistämme ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia. 

Hakemukset palkkatoiveineen toimitetaan 25.2.2018 mennessä osoitteeseen miika.hakola@headteam.com

Lisätietoja: tiistaina 30.1.2018 klo 13-16, hallituksen puheenjohtaja Miika Hakola, p. 040 093 7026 sekä www.headinstruments.com

Tiedote 10.8.2016

 

Yrittäjä Veikko Lesonen mukaan kirurgisen robotiikan kehittämiseen

Vuonna 2015 DBS*-leikkauksesta Parkinsonin tautiin avun saanut oululainen yrittäjä Veikko Lesonen on lähtenyt mukaan kirurgista robotiikkaa kehittävään Head Instruments Oy:öön. Keväällä 2016 perustetun yrityksen toinen osakas ja toimitusjohtaja on erikoissairaalafyysikko, FT Jani Katisko (OYS).

Head Instruments Oy on toimija, joka mahdollistaa sairaalaympäristön ideoiden ja konseptiaihioiden tutkimuksen, konseptien kliinisen testaamisen, pilotoinnin sekä tuotteiden ja palveluiden saattamisen tuotantovaiheeseen.

- Työssäni olen nähnyt, kuinka kirurginen maailma on teknistymisen murroksessa. Robotiikka lisääntyy ja kirurgia siirtyy entistä enemmän tutkimusmatkailijaluonteisesta kirurgiasta kohti näkevää ja ennalta tietävää kirurgiaa. Muun muassa tähän me Head Instrumentsissa kehitämme tarvittavia työkaluja, toteaa Katisko.

Oulun Yliopistollinen sairaala on jo pitkään ollut edelläkävijä aivokirurgisissa leikkauksissa. Head Instruments hyödyntää myös Oulun alueen korkeaa teknologiaosaamista. Veikko Lesonen korostaa erityisesti Oulun seudun kehittämistä ja työpaikkojen lisäämistä sekä toivoo alan olevan yksi kaupungin kehittämisen kärkihankkeista.

- Uusille markkinoille päästäksemme tarvitaan innovaatioita ja niiden toteuttajia, meillä Oulussa on niitä molempia. Meillä on mahdollisuus olla tekemässä uudenlaista kirurgiaa, elinvoimaista Oulua ja Oulun seutua, toteaa Lesonen.

Head Instruments mahdollistaa sujuvan poikkitieteellisen yhteistyön kirurgian ja tekniikan välille.

- Olennaista on erityisesti se, että lääketieteen, etenkin kirurgian, neurotieteiden, radiologian, robotiikan ja insinööritieteiden osaajat ovat tiiviissä vuoropuhelussa saman pöydän ääressä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, korostaa Katisko.

Head Instrumentsin päätavoitteena on edistää ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia tarjoamalla entistä tarkempia välineitä niin sairaalan henkilökunnan kuin potilaankin käyttöön. 

Head Instruments Oy:n tutkimus ja tuotekehitys alkaa välittömästi ja ensimmäiset prototyypit valmistuvat vuoden 2017 aikana. Ensivaiheessa tuotteet keskittyvät neuromodulaatioon ja kuvantaohjattuun kirurgiaan.

*DBS – Deep Brain Stimulation (suom. syväaivostimulaatio) on hoitomenetelmä, jossa syvälle potilaan aivoihin asennetaan elektrodit, jotka tahdistavat aivojen poikkeavaa toimintaa. DBS-hoitoa käytetään etenkin liikehäiriöiden, kuten Parkinsonin taudin, dystonian ja erilaisten vapinasairauksien hoidossa. Lisäksi DBS:ää voidaan käyttää monissa muissa aivojen toimintahäiriöissä, kuten Touretten syndrooman, pakko-oireisuuden ja epilepsian hoidossa.

Veikko Lesonen on oululainen yrittäjä, joka tunnetaan Nokia mukana kasvaneen JOT Automation Oy:n perustajana. JOTin myytyään Lesonen perusti vuosituhannen vaihteessa perheyritys Head Invest Oy:n ja hän on ollut mukana myös lukuisissa muissa yrityksissä. Vuonna 2001 hän perusti Eija ja Veikko Lesosen säätiön tukemaan Pohjois-Suomen lapsia ja nuoria.


Lisätietoja:

Jani Katisko, toimitusjohtaja, Head Instruments Oy
p. 044 5090 972 / jani.katisko@headteam.com

www.headinstruments.fi

 

Haastattelupyynnöt:

Raisa Lesonen, viestintäpäällikkö, Head Instruments Oy
p. 020 1432 350 / raisa.lesonen@headteam.com

Yhteistyökumppanit

Head Invest logo white
GOS logo white
 
 

PL 557, 90101 Oulu, Finland

Y-tunnus 2750961-6

  • LinkedIn - Grey Circle

Georg Meissner
CEO
+358 40 517 0182

georg.meissner (at) headteam.com

Harri Lilja
Member of the board

  • LinkedIn - Black Circle

Miika Hakola
CFO

Chairman of the Board
+358 400 937 026

miika.hakola (at) headteam.com

Mirella Lesonen-Hakola
Member of the board

mirella.lesonen (at) headteam.com

© Head Instruments Ltd. 2020  I  volk design I  Privacy